Περιγραφή πιάτου
Αυτό το πολύ πολύ γευστικό πιάτο το παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο Βασίλης Καλίδης στην επίσκεψή του στα Εξάρχεια στο πλαίσιο της εκπομπής του Food and the City.
Η αλήθεια είναι ότι έτσι ωραία που το μαγείρευε μας άνοιξε την όρεξη και την επόμενη κιόλας μέρα το δοκιμάσαμε. Ε, κάναμε και μερικές μικρές παραλλαγές και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε!
Δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα και θα απολαύσετε ένα πλούσιο, γεμάτο γεύμα!
Υλικά για 4-5 άτομα
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
Αυτό το πολύ πολύ γευστικό πιάτο το παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο Βασίλης Καλίδης στην επίσκεψή του στα Εξάρχεια στο πλαίσιο της εκπομπής του Food and the City.
Η αλήθεια είναι ότι έτσι ωραία που το μαγείρευε μας άνοιξε την όρεξη και την επόμενη κιόλας μέρα το δοκιμάσαμε. Ε, κάναμε και μερικές μικρές παραλλαγές και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε!
Δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα και θα απολαύσετε ένα πλούσιο, γεμάτο γεύμα!
Υλικά για 4-5 άτομα
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
- ½ κιλό φρέσκιες γαρίδες (εμείς χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένες)
- 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες (εμείς χρησιμοποιήσαμε τοματοχυμό)
- 4 πιπεριές ''κέρατα''
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 300γρ. πικάντικη φέτα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα σφηνάκι κονιάκ)
- 1½ ποτήρι κοφτό χυλοπιτάκι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- λίγο αλάτι, πιπέρι
- λίγα φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
Για να το εκτελέσετε:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και στη συνέχεια τις γαρίδες και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το σφηνάκι κονιάκ (ή ούζο) και αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες (ή το χυμό) και ανακατεύουμε ελαφρά. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις προσθέτουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγη ζαχαρίτσα (στη άκρη του κουταλιού) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το κοφτό χυλοπιτάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι σιγά σιγά για να μην κολλήσει. Θα χρειαστείτε περίπου 10-15 λεπτά (δοκιμάζοντας λίγο, λίγο) μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό και να μελώσει. Σβήνουμε τη φώτια και προσθέτουμε μια χούφτα (300γρ) φέτα θρυμματισμένη και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.
Good luck freaky chefs!
Γιάμι! Τρέχω στο σούπερ μάρκετ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, έφτιαξα το σαγανάκι και ήταν πολύυυ νόστιμο. Βέβαια, επειδή είμαι λίγο αλλεργική και φοβάμαι τον συνδυασμό γαρίδα-γαλακτοκομικά παρέλειψα την φέτα. Παρόλα αυτά το φω-σαγανάκι ήταν πεντανόστιμο και η παρασκευή του είναι εύκολη και γρήγορη. Το συνιστώ για τις εργαζόμενες που θέλουν να εντυπωσιάσουν τον καλό τους χωρίς να είναι μια ώρα στην κουζίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τις γαρίδες αφροδισιακές....
Το έφτιαξα τις προάλλες και μου άρεσε πολύ, εύκολο, νόστιμο και χορταστικό. Το ούζο δίνει υπέροχο άρωμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ.Π.