Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γαριδομακαρονάδα – Αλλιώτικη από τις άλλες

Εχουμε μπροστά μας ένα τριήμερο, με χορούς & πανηγύρια. Ελπίζω απανταχού freaky chefs να έχετε διαλέξει τι θα ντυθείτε. Είναι και το θέμα της κακοκαιρίας. Του έχει στρίψει, του καιρού. Κοντομάνικο τα Χριστούγεννα και 3 παλτά τον Μάρτιο. Δεν είναι πράγματα αυτά. Βέβαια έχει και το καλό του, γιατί την Τρίτη είπε ότι θα χιονίσει, και μπορεί να γλιτώσουμε καμιά μέρα δουλειά.
 

Μετά από την εισαγωγή των ονείρων, που σας έκανα, ότι θα μείνουμε αποκλεισμένοι για μία εβδομάδα, επανέρχομαι στο θέμα μας την Καθαρά Δευτέρα, η οποία έχει όλα τα καλά και παχυντικά του κόσμου.
Οι freaky chefs, προτείνουν την γαριδομακαρονάδα, που είναι αλλιώτικη, από τις άλλες. Θα γλείφετε τα δάχτυλας σας.
Ο Χρόνος Προετοιμασίας είναι 45΄ - Μην ανησυχείτε είναι ο χρόνος που βράζει η σάλτσα. Ενα ανακάτεμα θέλει που και που.

Υλικά για 4 μερίδες

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
Για την σάλτσα
ü      ½ κούπα ωραίο ελληνικό ελαιόλαδο
ü      450 - 500 gr γαρίδες ανάλογα με την συσκευασία που θα βρείτε
ü      1 κρεμμύδι μεγάλο
ü      1 μικρή πιπεριά τσίλι - αποξηραμένη
ü      1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη
ü      1 σφηνάκι λευκό κρασί
ü      1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
ü      1 ντομάτα φρέσκια αλεσμένη
ü      ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ü      αλάτι, πιπέρι
ü      1 πακέτο μακαρόνια No 6
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει χρυσαφί. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη, τις γαρίδες  και την πιπεριά, και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Στην συνέχεια, freaky chefs, προσθέτουμε το κουτί με τα ντοματάκια και την αλεσμένη φρέσκια ντομάτα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες ντομάτες  μόνο (4 μεγάλες και να τις αλέσετε στο multi)

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την ωραία σαλτσούλα να βράσει, για 45’ περίπου. Λίγο πρίν το τέλος, προσθέτουμε την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
Η τέλεια σάλτσα είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Τα μακαρόνια τα βράζουμε aldente. Καλύτερα να χρηισμοποιήσετε τις οδηγίες του πακέτου. Μην τα βουτυρώσετε. Για να μην κολλήσουν ανακατέψτε τα με λίγη σάλτσα ή ρίξτε τα όλα μέσα στη σάλτσα να δέσουν.
Επίσης, αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα, ξεχάστε την πιπεριά!

Good luck freaky chefs!

1 σχόλιο:

  1. Και μόνο η πιπερίτσα τσίλι θα κάνει σίγουρα απογειωτική γεύση και όποιος αντέξει!
    Αν δέχεστε προτάσεις για συνταγές κάτι θα βρούμε κι απο μένα !
    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτού του blog γιατί οι όμορφες στιγμές φτιάχνονται κι από γευστικές ιδέες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...