Είναι φανταστικό, τέλειο, υπέροχο. Θα μας θυμηθείτε μόλις το φτιάξετε. Ακόμα και αν δεν είσαστε φίλοι της ινδικής κουζίνας, αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε. Προέρχεται από το βιβλίο του Madhur Jaffrey, Indian Cooking. Εντάξει δεν είναι το πιο απλό φαγητό, αλλά είναι μέχρι να το κάνετε την πρώτη φορά. Βλέπετε οι Ινδοί είναι μυημένοι στο καλό φαγητό όπως εμείς οι Ελληνες. Όταν δείτε τα υλικά μπορεί και να τρομάξετε. Λανθασμένα όμως. Θα τα βρείτε όλα στο super market. Εχει λίγο φασαρία μέχρι να κόψετε, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα σας κουράσει. Και κάτι ακόμη – το κάντε όσο καυτερό θέλετε.
Χρόνος Προετοιμασίας: 70’ – Το καλό πράγμα αργεί να γίνει
Υλικά για 6 - 8 άτομα
ü 2.5 cm φρέσκο ginger το οποίο θα κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
ü 8-9 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
ü 6 κ. σούπας ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (έτοιμη συσκευασία από το super market)
ü 4 κ. σούπας νερό
ü 7 κ. σούπας ελαιόλαδο
ü 1 κιλό κοτόπουλο στήθος φιλέτο το οποίο κόβουμε σε μικρά κομμάτια
ü 10 κόκκους – σκελίδες κάρδαμο (έτοιμη συσκευασία super market)
ü 2.5 cm κανέλα (ξύλο – και αυτή σε συσκευασία s/m)
ü 2 φύλλα δάφνης
ü 5 κομμάτια γαρύφαλλα
ü 2 κρεμμύδια μεσσαίου μεγέθους λιωμένα στο multi
ü 2 κ. γλυκού κύμινο
ü 1/8-1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν – εξαρτάται πόσο καυτερό το θέλετε
ü 7 κ. σούπας γιαούρτι σακούλας
ü 275 ml κρέμα γάλακτος
ü 1 ½ κ. γλυκού αλάτι
ü 1-2 κ. σούπας σταφίδες σουλτανίνα
ü ¼ κ. γλυκού garam masala (μην τρομάζετε δεν είναι τίποτε)
Garam Masala
Είναι ένα αρωματικό μείγμα, το οποίο περιέχει μπαχαρικά τα οποία, υποτίθεται ότι ζεσταίνουν το σώμα. Το Garam Masala, δεν έχει μια συγκεκριμένη συνταγή και έχει αρκετές διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Κάθε σπίτι στην Βόρεια Ινδία & το Πακιστάν διαθέτει την δική του συνταγή Garam Masala. Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει:
ü 1 κ. γλυκού κόκκους κάρδαμο
ü 5 cm κανέλλα σε ξύλο
ü 1 κ. γλυκού σπόρους μαύρο κύμινο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό κύμινο)
ü 1 κ. γλυκού γαρύφαλο
ü 1 κ. γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
ü ¼ περίπου από ένα μεσσαίου μεγέθους μοσχοκάρυδο
Για την δημιουργία του, αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα ηλεκτρικό μύλο του καφέ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο απομακρύνοντας το από την ζέστη και το φως του ήλιου.
Το ξέρουμε ότι είναι λίγο δύσκολο όλο αυτό. Το Muglai Chicken, είναι όμως εξαιρετικό και χωρίς αυτό.
Και τώρα ξεκινάει το μαγείρεμα
Για να το εκτελέσετε:
Βάζουμε το ginger, το σκόρδο και τις 4 κουταλιές από τα αμύγδαλα και τις 4 κουταλιές νερό στο multi ή σε ένα μίξερ (ότι σας βολεύει – εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε) και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί και να γίνουν μια ωραία πάστα.
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, και σε μεσσαία φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν κάψει το λάδι, τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρωματάκι.
Στην συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τοποθετούμε μέσα στο ίδιο λάδι, τον κάρδαμο, την κανέλα τα φύλλα δάφνης και τα γαρύφαλλα τα οποία τα ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν και αυτά ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε την πάστα με το ginger και τα υπόλοιπα υλικά, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το λάδι να αρχίσει να ξεχωρίζει από το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
Και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Τέλος τα δύσκολα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 20’ περίπου. Ανακατεύουμε και πρσοθέτουμε τις σταφίδες.
Τέλος προσθέτουμε το garam masala, το οποίο αν σας είναι δύσκολο μπορείτε να μην το βάλετε, όπως αναφέραμε και πριν.
Τα υπόλοιπα αμύγδαλα, μπορείτε να τα καβουρδίσετε στο grill και να τα ρίξετε πάνω από το κοτόπουλο όταν το σερβίρετε. Αν δεν έχετε όρεξη να το κάνετε μην το κάνετε.
Συνδυάζετε άψογα με ρύζι basmati.
Μελλοντικά θα σας παρουσιάσουμε και άλλες συνταγές ινδικής κουζίνας, γιατί εμείς την λατρεύουμε και την κάνουμε συχνά.
Good Luck Freaky Chefs!!!
εξαιρετική πρόταση!!!!!!!περιμένουμε κι άλλες ανάλογες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήράνια