Ετσι για αρχή για να σας εντυπωσιάσουμε!
Περιγράφη πιάτου
Το παγωτό παρμεζάνα το δικιμάσαμε στην φίλη μας την Νίκη και από τότε το ερωτευθήκαμε. Εξαιρετικό για μπουφέ, πάρτυ από πεπειραμένες μαγείρισες. Καταναλώνεται άνετα και σε μοναχικές βραδιές στο σπίτι, αγκαλιά με ένα μπουκάλι καλό κρασί. Θέλει μόνο 12 ώρες για να ετοιμαστεί...αλλά η αναμονή αξίζει!
Ιδανικό για 4-6 άτομα
Εξαίρετες μαγείρισσες έχουμε και λέμε:
Σταφύλι, φράουλες, δαμάσκηνα ή παξιμαδάκια ή κρακεράκια
Εκτέλεση Εξαιρετικής Μαγείρισσας
Ανακατεύουμε το balsamico με το μέλι και περιχύνουμε το παγωτό.
Σερβίρουμε και τσακίζουμε χειμώνα - καλοκαίρι!
Tip 1: Μετράμε πάντα με το ίδιο σκεύος/κούπα την ποσότητα
Tip 2: Σουρώνουμε το μείγμα ώστε τα κομματάκια παρμεζάνας που δεν έχουν λιώσει, να απομακρυνθούν
Tip 3: Αν είσαστε εξαιρετική μαγείρισσα και όχι "εξαιρετική" μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα σε φόρμα αφού πρώτα βάλετε μεμβράνη. Έτσι, όταν το βγάλετε θα έχει το σχήμα που επιθυμείτε (δηλ. της φόρμας)!
Good luck freaky chefs!
Περιγράφη πιάτου
Το παγωτό παρμεζάνα το δικιμάσαμε στην φίλη μας την Νίκη και από τότε το ερωτευθήκαμε. Εξαιρετικό για μπουφέ, πάρτυ από πεπειραμένες μαγείρισες. Καταναλώνεται άνετα και σε μοναχικές βραδιές στο σπίτι, αγκαλιά με ένα μπουκάλι καλό κρασί. Θέλει μόνο 12 ώρες για να ετοιμαστεί...αλλά η αναμονή αξίζει!
Ιδανικό για 4-6 άτομα
Εξαίρετες μαγείρισσες έχουμε και λέμε:
2 κούπες & 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος. (μην ξεχάσετε τις 2 κουταλιές)- 3 1/2 κούπες παρμεζάνα τριμμένη
- 4-5 κουταλιές σούπας balsamico
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
Σταφύλι, φράουλες, δαμάσκηνα ή παξιμαδάκια ή κρακεράκια
Εκτέλεση Εξαιρετικής Μαγείρισσας
- Λιώνουμε την παρμεζάνα με την κρέμα γάλακτος σε bain marie (δεν εξηγούμε πως γίνεται γιατί απευθυνόμαστε σε εξαιρετικές μαγείρισες) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Η συνταγή σας μόλις ολοκληρώθηκε!
- Παγώνουμε το μείγμα για 12 ώρες στο ψυγείο (είπαμε παγωτό αλλά μην το βάλετε στην κατάψυξη)
Ανακατεύουμε το balsamico με το μέλι και περιχύνουμε το παγωτό.
Σερβίρουμε και τσακίζουμε χειμώνα - καλοκαίρι!
Tip 1: Μετράμε πάντα με το ίδιο σκεύος/κούπα την ποσότητα
Tip 2: Σουρώνουμε το μείγμα ώστε τα κομματάκια παρμεζάνας που δεν έχουν λιώσει, να απομακρυνθούν
Tip 3: Αν είσαστε εξαιρετική μαγείρισσα και όχι "εξαιρετική" μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα σε φόρμα αφού πρώτα βάλετε μεμβράνη. Έτσι, όταν το βγάλετε θα έχει το σχήμα που επιθυμείτε (δηλ. της φόρμας)!
Good luck freaky chefs!
είναι εκαιρετικό συμφωνώ και εγώ
ΑπάντησηΔιαγραφή