Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Apple Crumble

...ή η μηλόπιτα αλλιώς!
Για την αρχή της εβδομάδας προτείνουμε μια υπέροχη μηλόπιτα που συνοδεύει υπέροχα απογευματινό καφέ ή τσαϊ. Έχει περάσει από πολλά crash test και πάντα βγαίνει πρώτη!

Περιγραφή πιάτου
Αμερικάνικη εκδοχή της μηλόπιτας που με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο μας δίνει ένα υπέροχο, τραγανό και αρωματικό γλυκό!! Το crumble που είναι μια πρώιμη θα λέγαμε ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα φρούτα (π.χ. αχλάδια) αλλά και με λαχανικά σε μια άλλη εκδοχή της.

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
(για τα μήλα)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ. Γλυκού κανέλα
  • χυμό από ένα λεμόνι
(για το crumble)
  • 2/3 κούπας αλεύρι
  • 1/3 κούπας ζάχαρη (προτιμήστε την καστανή ζάχαρη γιατί το κάνει πιο τραγανό)
  • 4 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι κανέλα
Για να το εκτελέσετε:
Ξεκινάμε με τα μήλα με τα οποία θα δημιουργήσουμε μια υπέροχη σάλτσα:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα ψιλοκομμένα σε κυβάκια, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού. Τα βράζουμε δυνατά για 10-15. Μόλις το μείγμα αρχίσει να καραμελώνει το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υλικά για το crumble και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργηθούν τρίμματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ανακατέψετε τα υλικά με τα χέρια σας γιατί θα δημιουργήσετε μια ζύμη και δεν είναι αυτός ο στόχος μας.

Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα απλώνουμε το μείγμα των μήλων και καλύπτουμε καλά με το crumble. Ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει το crumble – περίπου 30- 40’.
Τρώγεται υπέροχα με ή χωρίς παγωτό ζεστή ή κρύα

TIP:
Η ίδια μηλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί και τμηματικά και να σερβιριστεί στα εξ ων συνετέθη. Και εξηγούμαστε:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μήλου.
Ψήνουμε το crumble μόνο του απλώνοντας τα τρίμματα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου για 10-15’.
Σερβίρουμε παγωτό βανίλια το οποίο καλύπτουμε με 2 κουταλιές σάλτσα μήλου και τα crumble!

Μην αγνοήσετε και αυτή την εκδοχή. Είναι υπέροχα δροσιστικό μετά από ένα γεύμα!

Good luck freaky chefs!

1 σχόλιο:

  1. Ότι περιέχει μήλο είναι τρελή αδυναμία μου! Θα δοκιμάσω την συνταγή και θα σας γράψω εντυπώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...