Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος


Για την εβδομάδα των Παθών, για εκείνους που νηστεύουν και όχι μόνο,
προτείνουμε ένα πολύ εύκολο, κλασικό και πεντανόστιμο νηστίσιμο γλυκό, χαλβά σιμιγδαλένιο.






Χρόνος Προετοιμασίας: ~20’
Υλικά για 6 - 8 άτομα
ü      2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι μέτριο
ü      1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
ü      2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
ü      ½ φλιτζάνι μέλι
ü      5 φλιτζάνι νέρο
ü      ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
ü      ¼ φλιτζάνι Κουκουνάρι
ü      2 κουτ. σούπας σταφίδα
ü      2 κομματάκια κανέλα
ü      3 γαρύφαλα
ü      Φλούδα 1 λεμoνιού



Για να το εκτελέσετε:

Θα χρειαστείτε 2 κατσαρόλες! Στη μια βάζουμε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φλούδα του λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.

Στην άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει καλά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το ανακατεύουμε να πάρει χρώμα. Αφού ροδίσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι, ανακατεύουμε και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει, να γίνει δηλ πηχτό και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Επειδή δεν αρέσουν σε όλους οι ξηροί καρποί, η πρότασή μας είναι να καβουρδίσετε τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια και να τα σερβίρετε στο πλαϊ ώστε όποιος θέλει να συνοδέυσει το γλυκό του.

Πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα και απολαμβάνουμε!





Good Luck Freaky Chefs!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...