Την προηγούμενη εβδομάδα που αναρτήσαμε το Μοσχάρι κυδωνάτο, σας είπαμε ότι συνοδεύεται με πουρέ. Τώρα ήρθε η ώρα του πουρέ, ο οποίος είναι από το βιβλίο της Νταιάνα Κοχυλά και είναι δημοσιευμένος σαν πουρές με τύψεις – κα ι όχι άδικα αφού η κάθε μπουκιά είναι και κιλό (δική μας εκτίμηση)
Freaky Chefs θα χρειαστείτε για 8 μερίδες: 8 μέτριες πατάτες πλυμένες και ξεφλουδισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες - προαιρετικό – η συνταγή το λέει εμείς δεν το βάλαμε και δεν μας έλειψε
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2/3 φλιτζ. χλιαρό γάλα
½ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
250 gr κρεμώδη φέτα θρυμματισμένη – εμείς βάλαμε γραβιέρα Αμφιλοχίας
Αλάτι και πιπέρι
Για να το εκτελέσετε:Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο αλατισμένο νερό, ώστε να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να είναι τρυφερές όταν τις τρυπάμε με πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στην συνέχεια λειώνουμε τις ζεστές πατάτες με το πρες πουρέ, προσθέτοντας το σκόρδο, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα την κρέμα γάλακτος και την φέτα. Λειώνουμε τον πουρέ μέχρι να γίνει λείος – εμάς μας αρέσει και να μην είναι τελείως λείος.
Εμείς το λάδι το παραλείψαμε γιατί μας φάνηκε too much.
Tip 1: τις πατάτες τις βράζουμε ξεφλουδισμένες
Tip 2: οι καλύτερες πατάτες για βράσιμο είναι οι πιο κέρινες ποικιλίες ….συνήθως στρογγυλές πατάτες με απαλή φλούδα
Tip 3: τον πουρέ μπορούμε να τον ζεστάνουμε σε μπέν μαρί
Good Luck Freaky Chefs!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ