Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Banana Cake

Περιγραφή πιάτου
Εύκολο, γρήγορο, χωρίς πολύ ζάχαρη, γευστικότατο cake για τους λάτρεις της μπανάνας ή αν απλά έχετε μπανάνες στο σπίτι που είναι στα όρια της ωριμότητάς τους. Επειδή δεν είναι καιροί να πετάμε τίποτα, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή...

Υλικά για 8-10 μερίδες

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:

  • 125 γρ. Βιτάμ
  • 1/2φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 και ½ φλ. αλεύρι φαρινάπ (ή αν χρησιμοποιείτε κανονικό αλεύρι, προσθέστε 1 κουτ. γλυκού σόδα)
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • 3-4 πολύ ώριμες μπανάνες (μην το δοκιμάσετε με άγουρες γιατί δεν θα βγει καλό)
Αυτή είναι η συνταγή – εμείς επιπλέον προσθέσαμε ¾ φλ. τσαγιού chocolate chips γάλακτος και λίγη κανέλα για άρωμα.

Για να το εκτελέσετε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC πάνω-κάτω.

Ετοιμάζουμε μια φόρμα για cake, δηλ. την βουτυρώνουμε και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα το cake -  αν έχετε μακρόστενη φόρμα βγαίνει πολύ ωραίο.

Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια.

Με τη γνωστή μέθοδο, χτυπάμε αρχικά το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μέλι, ένα- ένα τα αβγά, τη βανίλια και το αλεύρι (και τη σόδα, αν χρησιμοποιήσετε).
Στο τέλος προσθέτουμε τις μπανάνες, τα chocolate chips και την κανέλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα απαλά με το μιξερ.

Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα για cake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Το cake αυτό λόγω της μπανάνας είναι λίγο υγρό οπότε δεν θα το καταλάβετε πολύ καλά με το τεστ του μαχιαριού. Ωστόσο, στη μια ώρα και κάτι είναι έτοιμο.

Το απολαμβάνετε στο πρωινό με τον καφέ σας, ως snack το απόγευμα ενώ είναι και πολύ καλή λύση για να συνοδεύσει τους μικρούς μαθητές στο σχολείοJ

Good luck freaky chefs!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...