Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αυθεντική καρμπονάρα


Η αυθεντική συνταγή όπως την είδαμε στην πολύ καλή εκπομπή του Σκαϊ «Chef στον Αέρα» με την Ελένη Ψυχούλη, και τον ιταλό chef Pascuale Lembo

Περιγραφή πιάτου
Η κλασική carbonara, η ιταλική μακαρονάδα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε στην αρχική, original εκδοχή της χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος! Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η πρώτη καρμπονάρα δε φτιάχτηκε από Ιταλούς chef, αλλά από Αμερικανούς οι οποίοι σκέφθηκαν να προσφέρουν σε Ιταλούς το πρωινό τους (δηλαδή αυγά και bacon) σε μορφή μακαρονάδας!

Υλικά για 4 άτομα

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
  • 500 γρ. Spaghetti
  • 100 γρ. bacon  (κατά προτίμηση κομμάτι pancetta)
  • 4 κρόκοι αβγών  και 1 άβγο ολόκληρο
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο πεκορίνο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να το εκτελέσετε:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και 3-4 σταγόνες λάδι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πανσέτα και τη σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τους οποίους χτυπάμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργήσουν μια κρέμα. Στο ίδιο μπωλ προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο (κρατάμε μόνο λίγο για το τέλος), μπόλικο πιπέρι και την σοταρισμένη πανσέτα μαζί με το λάδι της και ανακατεύουμε.
Tip1: Προσοχή στο αλάτι γιατί η πανσέτα είναι αρκετά αλμυρή
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα (περίπου 11’ – ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου) παίρνουμε μια κουτάλα και σιγά σιγά βάζουμε τα μακαρόνια στο μπωλ με το μείγμα των αβγών, φέρνοντας μαζί και λίγο από το καυτό νερό.
Προσοχή: Δε στραγγίζουμε τα μακαρόνια όπως συνηθίζουμε. Τα ρίχνουμε λίγα λίγο κατευθείαν στο μπολ μαζί με λίγο από το νερό. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουμε και τον κίνδυνο σαλμονέλας από τα αβγά, καθώς σιγά σιγά μαγειρεύονται, ενώ το νερό βοηθά ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι πολύ πηχτό.
Σερβίρουμε σε βαθύ κατά προτίμηση πιάτο και πασπαλίζουμε με extra πεκορίνο κατά βούληση.
Δοκιμάστε το και buon appetito!

Good Luck Freaky Chefs!!!

1 σχόλιο:

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...