Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Sophia's mexican dip

Και μια μικρή γεύση από εξωτερικό!

Περιγραφή πιάτου
Αυτό το υπέροχο dip έρχεται από τον Καναδά αν και έχει τις ρίζες του στο Μεξικό. Μπορεί να προηγηθεί ενός μεξικάνικου μενού (ιδέες γι΄αυτό έρχονται!) ή να το τσακίσετε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, συζήτησης επί παντός επιστητού ή ακόμα και να το σερβίρετε σε party! Θα αρέσει!!!!
Ανάλογα τα κέφια μπορούν να το απολαύσουν μέχρι 4 άτομα
Προσοχή είναι Dip και όχι για χόρταση

Great Freaky Chefs  θα χρειαστείτε:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (η συνταγή λέει sour cream, αλλά ακόμα δεν κυκλοφορεί στα δικά μας super market, οπότε και το γιαούρτι κάνει μια χαρά)
  • 1/2 κουτί cream cheese Philadelphia
  • 1 κουταλιά της σούπας taco seasoning mix (είναι μείγμα μπαχαρικών που θα βρείτε στα ράφια με τα mexican στο s/m)
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φύλλα μαρουλιού
  • τριμμένο τυρί cheddar
  • Nachos για το σερβίρισμα

Για να το εκτελέσετε:
Αφήνουμε λίγο το cream cheese εκτός ψυγείου και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το γιαούρτι και το taco seasoning μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα –κατά προτίμηση – μακρόστενο μπωλ.
Ψιλοκόβουμε ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω από το μείγμα του γιαουρτιού (κάτι σαν ιταλική σημαία).

Πασπαλίζουμε όλο το πιάτο με το cheddar, το αφήνουμε πάνω στο τραπέζι μαζί με τα nachos και χρονομετρούμε σε πόση ώρα θα εξαφανιστεί!!!

Good Luck Freaky Chefs!

1 σχόλιο:

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...