Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Φουντουκόπιτα με Σοκολάτα



Από το βιβλίο του Στ. Παρλιάρου «Σοκολάτα η Θεική» 



Λοιπόν είναι η εβδομάδα του Στ. Παρλιάρου. Αν έχει πάθει λόξυγγα θα πρέπει να κυνηγάει τους freaky chefs. Για όσους δεν το καταλάβατε εί ναι αγαπημένος. Βρήκα το βιβλίο σε κρίση ξεκαθαρίσματος της βιβλιοθήκης. Προς το παρόν θα σας πούμε για την φουντουκόπιτα η οποία επιλέχθηκε ως κάτι νέο και καινούργιο από τις υπόλοιπες συνταγές.
Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
180 gr κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 gr βούτυρο
60 gr ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 gr φουντούκι σε σκόνη (τα τρίβουμε στο multi το μαγικό)
30 gr φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη (και αυτά στο μαγικό Multi)

Εκτέλεση Freaky Chefs
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.
Εύκολο ….. Αλλά δεν τελειώσαμε ακόμη
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα, την οποία στην συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 0C
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας 32 x 10 cm και ύψους 2.5 cm, πασπαλίζουμε με την σκόνη – φιστίκι και ψήνουμε στους 190 οC γι 10 λεπτά και στους 170 οC για 15 λεπτά
Αυτό που έχουν να πούν οι freaky chefs, είναι ότι η ποσότητα αυτή καταναλώνεται άμεσα. Καλύτερα να φτιάξετε διπλή δόση
Good Luck Freaky Chefs!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...