Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, προτείνουμε μια ελαφριά, διαφορετική συνταγή που έχει δημοσιεύσει η Μυρσίνη Λαμπράκη στο site του γαστρονόμου (www.kathimerini.gr, www.gastronomosonline.gr). Φανταστείτε δροσερό αεράκι, ένα ποτήρι λευκό κρασί στο μπαλκόνι και ένα ελαφρύ πιάτο για το βραδινό με τον αγαπημένο/η σας ή φίλους! Αχ! Με ταξίδεψα πάλι:)
Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
2 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (ή όσο θέλετε)
6 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες (μαζί με τους ανθούς τους - εάν έχουν, ψιλοκομμένους)
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (ή όσο θέλετε)
6 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες (μαζί με τους ανθούς τους - εάν έχουν, ψιλοκομμένους)
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για να το εκτελέσετε:Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και το σουρώνουμε. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια για 5 μόλις λεπτά, ώστε να μείνουν αρκετά τραγανά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κριθαράκι, το μαϊντανό, αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και πιπέρι. Φέρνουμε 1 - 2 «βόλτες» το κριθαράκι μέσα στο σκεύος, έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Good Luck Freaky Chefs!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ