Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αγριεμένες Πατάτες Φούρνου σαν Λουκουμαδάκια

Το αναφέραμε και στην προηγούμενη ανάρτηση. Οι πατατούλες είχαν την τιμητική τους την Τσικνοπέμπτη, πιο πολύ και από τα σουβλάκια του Ψηλού. Ρωτήστε και την Ξένια και θα σας πει. Και η Βασούλα η ξαδέλφη, τις τίμησε, δεν έχουμε παράπονο.
Υστερα απο τόσα βραβεία που πήραν οι πατάτες δεν μπορούμε να μην τις αναρτήσουμε βεβαίως, βεβαίως. Η βασική συνταγή είναι από το περιοδικό Gourmet με παρεμβάσεις freaky chefs.


Υλικά για 6 - 8 άτομα
  • 2 κιλά πατάτες για φούρνο μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγαλούτσικους κύβους ή κυδωνάτες
  • 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι χοντρό
  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 5κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά 4 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • 1 κλωνάρι θυμάρι ξερό ή δεντρολίβανο

Για να το εκτελέσετε:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά.  Θα πρέπει να έχουν λίγο μαλακώσει. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι (ιδανικά μεταλλικό). Τις κουνάμε περιστροφικά για να "αγριέψουν" να γίνει δηλ. η επιφάνειά τους λίγο τραχειά. Καταλάβατε τώρα από που βγήκε το «αγριεμένες» για να μην παρεξηγηθούμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πατάτες, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να καλύψει τις πατάτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο να λιώσει το βούτυρο και να κάψουν.
Μόλις έχουν ζεσταθεί καλά, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, αφού έχουμε ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία. Προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι, το σκόρδο αν θέλουμε και ψήνουμε στους 200oC για περίπου 40-45. Οι πατατούλες μας θα αποκτήσουν ωραία τραγανή κρούστα ενώ μέσα είναι μαλακές σαν λουκουμαδάκια!

Good Luck Freaky Chefs!!!

1 σχόλιο:

  1. Ωραίες οι πατατούλες σου. Δεν είχες και καμιά φωτογραφία έτσι για να μας ανοίξεις περισσότερο την όρεξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...