Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Cake το κλασικόν

Ναι, ναι το κλασικό, αυτό που φτιάχνουν οι μαμάδες και πάντα γίνεται αφράτο και φουσκωτό, ενώ το δικό μας όχι. Και ενώ η συνταγή που έχουν οι συσκευασίες της Φαρίνας πετυχαίνουν γενικά, αυτή εδώ η συνταγή αποκλείεται να αποτύχει. Θα φουσκώσει και θα μοσχομυρίσει όπως και δήποτε!

Υλικά για 1 μεγάλη φόρμα

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
  • 1 Βιτάμ 250γρ και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες ζάχαρη λευκή
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 ή 5 αβγά
  • 2 βανίλιες
Για να το εκτελέσετε:
Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη σε μέση προς δυνατή σκάλα να ομογενοποιηθούν καλά και συνεχίζουμε με τα αβγά, (τα σπάμε και τα ρίχνουμε ένα ένα), το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τις βανίλιες.
Μόλις έχουμε ένα ωραίο, αφράτο μείγμα, βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για cake, πασπαλίζουμε τη φόρμα και με λίγο αλεύρι, απλώνουμε το μείγμα και ΠΡΟΣΟΧΗ! Ψήνουμε στους 170oC πάνω κάτω για 1 ώρα και αποφεύγουμε να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον για την πρώτη μισή ώρα.

Στη 1 ώρα, ανοίγουμε το φούρνο, δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να βεβαιωθούμε ότι το cake δεν είναι υγρό και το βγάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια ωραία πιατέλα.


Good luck freaky chefs!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...