Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πρασόπιτα

Μια φορά και έναν καιρό ήτανε ένα πράσο, που αγωνιούσε τι θα γίνει με την ζωή του. Είχε βλέπετε τις γνωστές αγωνίες, τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, τι αξίζω και όλα τα γνωστά υπαρξιακά θέματα. Βλέπετε το πράσο είχε την πολυτέλεια του χρόνου, να επεξεργάζεται τα υπαρξιακά του. Τις ίδιες ανησυχίες είχαν και το κρεμμυδάκι, η ντοματούλα, και το μοσχαράκι, που ήτανε παραδίπλα στο χωράφι. Ύστερα από πολλές συσκέψεις τους ήρθε η έκλαμψη και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ωραία πρασόπιτα.
Βρήκαν στην συνέχεια τους Freaky Chefs και τους παρουσίασαν την ιδέα τους. Εμείς με την σειρά μας, σαν την δίνουμε, για να μην πάθετε κανένα υπαρξιακό τι θα κάνετε με το πράσο

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:

  • ½ κιλό κιμά
  • 3-4 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα τριμμένη ή ½ κουτ. πελτέ
  • 350 γρ. κίτρινο τυρί
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλο κρούστας (ένα πακέτο)

Για να το εκτελέσετε:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι, τον κιμά, το πράσο κομμένο σε ροδέλες και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε τη γέμιση να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ( ή λαδωμένο) ταψί στρώνουμε τρία φύλλα κρούστας (το ένα μετά το άλλο, λαδώνοντάς τα με ένα πινέλο) ρίχνουμε τη μισή γέμιση, σκεπάζουμε με δύο ακόμα φύλλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με τρία ακόμα φύλλα λαδωμένα.

Χαράζουμε τα κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου 45΄, μέχρι να πάρει ένα ωραίο, ρόδινο χρώμα

Good Luck Freaky Chefs!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...