Περιγραφή πιάτου
Για τους φίλους που νηστεύουν, τους vegetarian που μας το ζήτησαν, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, υγιεινό και νόστιμο, αυτό το γιουβέτσι μανιταριών θα σας ενθουσιάσει. Η συνταγή προέρχεται από ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο καλογερικής μαγειρικής (ναι, ναι καλά διαβάσατε) και είναι πολύ καλή ιδέα για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο!
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- ½ κιλό κριθαράκι χοντρό
- 2 μικρά κουτιά μανιτάρια ή αντίστοιχα φρέσκα σε φέτες
- 2-3 τομάτες ώριμες ή ντοματοχυμός
- λίγο τοματοπελτέ
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- Προαιρετικά:
- 1 ξυλαράκι κανέλλας
- πιπεριά καυτερή ή κοκκινοπίπερο καυτερό
- Τυρί τριμμένο
Για να το εκτελέσετε:
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη (Αν είναι φρέσκια), το πιπέρι, και το αλάτι (και τα υπόλοιπα, τα προαιρετικά).
Εν τω μεταξύ βράζουμε με αλάτι το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – καλύτερα να είναι al dente γιατί στη συνέχεια θα μπει και στο φούρνο.
Το σουρώνουμε, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα σε μικρό πυρέξ ή πήλινο σκεύος και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πιει τη σάλτσα και να κάνει κρούστα.
Αν τρώτε τυρί, μπορείτε πριν το βάλετε στο φούρνο να ρίξετε από πάνω μια μεγάλη χούφτα τυρί (πεκορίνο, ρεγκάτο, παρμεζάνα, γραβιέρα) το οποίο θα κάνει ωραία, νόστιμη κρούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ