Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Pasta με pesto από πιπεριά φλωρίνης

Περιγραφή πιάτου

Απλά τέλεια! Όταν την πρωτοδοκιμάσαμε στο σπίτι του ξαδέρφου Γιάννη και της ξαδέρφης Γεωργίας που το μαγείρεψε μείναμε άφωνοι!
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά αποτελεί την τέλεια αποζημίωση έτοιμη στο πιάτο σας σε περίπου 15’



Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:

  • 6-7 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 60 γρ. αμυγδαλόψιχα (ξέρετε, τα αμύγδαλα που δεν έχουν φλούδα και είναι άψητα)
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • 4-5 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι balsamico
  • αλάτι και πιπέρι

και φυσικά ½ κιλό ζυμαρικά – κατά προτίμηση πέννες ή φαρφάλες
και ένα multi!
Για να το εκτελέσετε:
Στραγγίζουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σποράκια που έχουν. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις κρατάμε στην άκρη.
Παίρνουμε το θαυματουργό Multi και ξεκινάμε πρώτα με τα αμύγδαλα. Τα πολτοποιούμε καλά, να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Το μείγμα βγαίνει, όπως φαντάζεστε κοκκινωπό, και με υφή pesto.

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζετε και ανακατεύετε καλά με το πεστο να καλύψει καλά τα ζυμαρικά.
Απολαμβάνετε με ένα ωραιότατο ποτήρι λευκό κρασί.

Yummilicious!
Tip 1: Το πέστο αυτό μπορεί ωραιότατα να χρησιμοποιηθεί και ως dip με κριτσίνια ή λαχανικά, αρκεί να το βάλετε για λίγο στο ψυγείο να είναι δροσερό!
Good Luck Freaky Chefs!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...