Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ελαιόλαδο, το δώρο της φύσης

Πριν λίγο καιρό, εμείς οι freaky chefs λάβαμε μια ωραία πρόσκληση σε γευσιγνωσία ελαιόλαδου που διοργάνωσε η ΕΛΑΪΣ και το λάδι Άλτις αποκλειστικά για food bloggers.

Η γευσιγνωσία θα γινόταν Σάββατο πρωί και αφού περιηγηθήκαμε στην Πειραιώς πάνω κάτω, βρήκαμε το παλιό, ιστορικό εργοστάσιο της Ελαϊδος όπου θα γινόταν η γευσιγνωσία.

Ο χώρος, ένα πολύ ωραίο παλιό κτίριο, με πολύχρωμα βιτρό και μια αίσθηση από το παρελθόν.
Αφού συγκεντρωθήκαμε οι food bloggers συστηθήκαμε ένας, ένας – πολύ ενδιαφέρον κοινό indeed, και στη συνέχεια οι άνθρωποι της ΕΛΑΪΣ ανέλαβαν να μας μυήσουν στα μυστικά του ελαιόλαδου.

Δεν ήταν τόσο το περιεχόμενο της παρουσίασης, αλλά το πάθος των ανθρώπων της ΕΛΑΪΣ που δημιουργούσε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με πολύ αγάπη και όρεξη για τη δουλειά τους. Αλλά και οι food bloggers έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον να μάθουν, να λύσουν απορίες και να μοιραστούν τη γνώση τους για το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Μετά την ενδιαφέρουσα παρουσίαση και τη συζήτηση που κράτησε αρκετά, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε διαφορετικές ποιότητες λαδιού προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τα στοιχεία εκείνα – το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο που κατατάσσουν ποιοτικά ένα λάδι.

Και δε φύγαμε με άδεια χέρια! Ένα ωραιότατο προσωποποιημένο μπουκάλι αγουρέλαιο νέας σοδειάς Άλτις μας περίμενε στην έξοδο μαζί με ένα ωραίο αξεσουάρ για το λάδι.

Ευχαριστούμε για την ωραία πρωτοβουλία και ελπίζουμε και σε άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες!

1 σχόλιο:

  1. Θα έλεγε κανείς ότι κανείς δεν έχει δοκιμάσει πραγματικό λάδι αν δεν έχει φάει ελληνικό ελαιόλαδο. Δώσε στον ξένο λίγο Άλτις και θα δεις αν θα φαέι άλλο λάδι. Δεν είναι τυχαίο που εμείς που το έχουμε εφήυραμε την παπάρα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...