Περιγραφή πιάτου
Ένα πολύ νόστιμο μοσχαράκι από το βιβλίο «Μεζές» της Νταϊάνας Κοχυλά που το προτείνει ως μεζέ αλλά σερβίρεται πολύ ευχάριστα και ως κυρίως πιάτο με ρυζάκι ή πουρέ.
Υλικά για 4 άτομα
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μόνα τους για 12-
Ένα πολύ νόστιμο μοσχαράκι από το βιβλίο «Μεζές» της Νταϊάνας Κοχυλά που το προτείνει ως μεζέ αλλά σερβίρεται πολύ ευχάριστα και ως κυρίως πιάτο με ρυζάκι ή πουρέ.
Υλικά για 4 άτομα
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
· 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
· 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
· 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
· Αλάτι
· ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
· 2 φλ. Λευκό, ξηρό κρασί
· 1 φύλλο δάφνης
· 3 κουταλιές σούπας μέλι
Για να το εκτελέσετε:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μόνα τους για 12-15’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα απ΄όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε πάλι μέσα τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το κρασί και τη δάφνη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 ½ ώρες. Στο διάστημα αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Λίγο πριν το τέλος, βάζουμε το μέλι και σερβίρουμε!
Good Luck Freaky Chefs!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ