Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μοσχάρι με Δάφνη & Μέλι

Περιγραφή πιάτου
Ένα πολύ νόστιμο μοσχαράκι από το βιβλίο «Μεζές» της Νταϊάνας Κοχυλά που το προτείνει ως μεζέ αλλά σερβίρεται πολύ ευχάριστα και ως κυρίως πιάτο με ρυζάκι ή πουρέ.

Υλικά για 4 άτομα

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
·         1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
·         2-3 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
·         2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·         3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
·         Αλάτι
·         ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
·         2 φλ. Λευκό, ξηρό κρασί
·         1 φύλλο δάφνης
·         3 κουταλιές σούπας μέλι
Για να το εκτελέσετε:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μόνα τους για 12-15’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα απ΄όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε πάλι μέσα τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το κρασί και τη δάφνη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 ½ ώρες. Στο διάστημα αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

Λίγο πριν το τέλος, βάζουμε το μέλι και σερβίρουμε!

Good Luck Freaky Chefs!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...