Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Τάρτα με τυρί gorgonzola και κρεμμύδια

Περιγραφή πιάτου
Εμείς οι freaky chefs αγαπάμε πάρα πολύ τις τάρτες – γλυκές και αλμυρές! Αυτή η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο. Η gorgonzola είναι ένα τυρί που μοιάζει αρκετά με το ροκφόρ και αν σας αρέσει αυτή η γεύση, η τάρτα που σας προτείνουμε θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα


Υλικά για 6 άτομα

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
  • 1 ζύμη κουρού έτοιμη –για ευκολία
  • 100 γρ. gorgonzola
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 2-3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας μπύρα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος και 2 -3 κουταλιές επιπλέον
  • 2 κρόκοι αβγών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο άνηθο
Για να το εκτελέσετε:
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη κουρού – και τα δύο φύλλα σταυρωτά για να έχουμε μια ωραία, πλούσια ζύμη. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε μόνη της για 10’ στους 180C.

Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σβήνουμε με μπύρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και άνηθo και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, στρώνουμε τα μισά κρεμμύδια στην ταρτιέρα, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος, από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια και τέλος 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε στους 180C για περίπου 45’.
Good Luck Freaky Chefs!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...