Περιγραφή πιάτου
Αυτή η εύκολη μανιταρόπιτα ή τάρτα μανιταριού είναι πολύ εύκολη και επειδή τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι σχετικά ελαφριά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και αρκετά ελαφριά. Ξέρουμε ότι οι καλοί chef δεν προτιμούν τα μανιτάρια κονσέρβα, αλλά πιστέψτε τους freaky chefs, στη συνταγή αυτή ταιριάζουν μια χαρά! Αρκεί να τα πλύνετε και να τα στραγγίσετε καλά.
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
Αυτή η εύκολη μανιταρόπιτα ή τάρτα μανιταριού είναι πολύ εύκολη και επειδή τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι σχετικά ελαφριά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και αρκετά ελαφριά. Ξέρουμε ότι οι καλοί chef δεν προτιμούν τα μανιτάρια κονσέρβα, αλλά πιστέψτε τους freaky chefs, στη συνταγή αυτή ταιριάζουν μια χαρά! Αρκεί να τα πλύνετε και να τα στραγγίσετε καλά.
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια και λίγο ακόμα
- ½ κιλό mozzarella τριμμένη
- 15-20 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή βραστή
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος light
- 1 κρεμμύδι
Για να το εκτελέσετε:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα- ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5’.
Στρώνoυμε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένο ταψί καλύπτοντας λίγο και από τα πλαϊνά του ταψιού.
Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα τις φέτες γαλοπούλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα μανιτάρια κονσέρβας που έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
Στο τέλος περιχύνουμε την πίτα μας με την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε για λίγο, να απορροφήσουν τα υπόλοιπα υλικά την κρέμα.
Ψήνουμε στους 200C αέρα για περίπου 30-45’ μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Delicious!
Tip 1: Αν έχετε κέφια, μπορείτε να σωτάρετε με το κρεμμυδάκι και φρέσκα μανιτάρια (τα απλά λευκά champignons)
Good Luck Freaky Chefs!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ