Απανταχού freaky chefs τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα και δεδομένου ότι πριν τα Χριστούγεννα έχει ήδη φθάσει και εγκατασταθεί παντού η κρίση, σκεφθήκαμε να σας προτείνουμε μερικές ιδέες για δώρα τα οποία θα ετοιμάσετε σχεδόν μόνοι σας προσθέτοντας υλικά από τη φαντασία σας και θα προσφέρετε σε φίλους που αγαπούν το φαγητό και τις γαστριμαργικές απολαύσεις.
Ξεκινάμε με μια υπέροχη ιδέα που βρήκαμε στο περιοδικό Real Food:
Η ιδέα έχει ως εξής:
Αγοράζετε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και μέσα σε αυτό τοποθετείτε τα υλικά που χρειάζονται για τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο συνταγές:
Κουραμπιέδες
Chocolate chip cookies
Ρόφημα σοκολάτας
Τοποθετείτε μέσα στο βάζο τα υλικά σε στρώσεις (π.χ. ζάχαρη, αλεύρι, ρόφημα σοκολάτας) και κλείνετε το βάζο. Μπορείτε να το στολίσετε με Χριστουγεννιάτικες κορδέλες και να δέσετε έξω από το βάζο ένα μικρό αξεσουάρ, π.χ. κουπ πατ με χριστουγεννιάτικα σχέδια, έναν αυγοδάρτη, ένα κουτάλι για τη σοκολάτα, κ.ο.κ.
Τυπώνετε σε χρωματιστές καρτέλες τα ακριβή υλικά και την εκτέλεση και προσφέρετε στους αγαπημένους σας!
Πολύ ζεστή και πρωτότυπη ιδέα για όσους αγαπούν τη μαγειρική!
Ξέρω, θα πείτε, σιγά το πρωτότυπο!
Αυτό που θα κάνει αυτά τα καλάθια να ξεχωρίζουν είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα κλασικά καλάθια με κρασιά και ποτά που ξέρουμε. Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες και έπειτα….μόνο η φαντασία σας μπορεί να σας σταματήσει!
Η ιδέα έχει ως εξής:
Αγοράζετε ένα ωραίο καλάθι ψάθινο ή ένα μεταλλικό μπωλ ή ακόμα μια πιατέλα/σκεύος σχετικό με το θέμα που επιλέγετε, αγοράζετε επιλεγμένα, ξεχωριστά υλικά και τα τοποθετείτε μαζί με κορδέλες, χαρτιά αφής και Χριστουγεννιάτικα στολίδια στο σκεύος που έχετε επιλέξει.
Εξηγούμαστε:
Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να αγοράσετε ένα μπωλ στο οποίο οι φίλοι σας μπορούν να σερβίρουν τη μακαρονάδα τους ή ένα πρωτότυπο σουρωτήρι.
Tip: προτιμήστε προϊόντα από καταστήματα με gourmet προϊόντα, όπως το παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στο κέντρο της Αθήνας και όχι προϊόντα που εύκολα μπορεί να βρει κάποιος στο s/m.
Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση για το δώρο σας ένα μεγάλο τσαγιερό στο οποίο θα προσθέσετε ποικιλίες τσαγιών (προτιμήστε αυτά που πουλούν χύμα σε εξειδικευμένα καταστήματα) με ιδιαίτερα αρώματα (μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και τα Christmas blend που κυκλοφορούν αυτή την εποχή (θα βρείτε σίγουρα στην ΙΚΕΑ και στα Coffeeway), sticks ζάχαρης, cookies, ακόμα και ένα CD με χαλαρωτική μουσική
Σ’ αυτό το καλάθι, μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό από τσάι, καφέ και ρόφημα σοκολάτας, να προσθέσετε μαρμελάδες (αν τις φτιάξετε μόνοι σας ακόμα καλύτερα), sticks ζάχαρης, μουσικά CD, cookies και muffins!
Aυτή η ιδέα μπορεί να τοποθετηθεί αντί σε καλάθι σε ένα ωραιότατο καρώ ύφασμα θυμίζοντας χωριάτικο πικ νικ. Ένα μπουκάλι καλό ελαιόλαδο που μάλιστα μπορείτε να αρωματίσετε μόνοι σας με σκόρδο, δενδρολίβανο, ένα καλό πατέ ελιάς, ένα σαπούνι με βάση την ελιά αποτελούν μια καλή βάση, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και καλλυντικά Κορρέ με βάση την ελιά, όπως σαμπουάν ή κρέμες προσώπου.
Αυτό το καλάθι που θα λατρέψουν οι Fan της σοκολάτας μας δίνει το περιθώριο για πολύ δημιουργικότητα: σοκολάτες, υλικά για σοκολατένια μπισκότα ή κέικ, κρέμες προσώπου με βάση τη σοκολάτα (δοκιμάστε τις κρέμες της laura mercier), βιβλίο με συνταγές βασισμένες στη σοκολάτα, και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!
Σε αυτό το σημείο σας προτείνουμε τις συνταγές από κάποια ιδιαίτερα σοκολατάκια – τρουφάκια, από το βιβλίο «Η Σοκολάτα» της Μυρσίνης Ακοταντή, το οποίο το προτείνουμε σε όλους τους λάτρεις της σοκολάτας.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα καλάθι με 2-3 διαφορετικά σοκολατάκια και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο και εύγευστο δώρο εντελώς home made.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Για περίπου 60 κομμάτια Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε
ü ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
ü ½ φλυτζάνι ζάχαρη
ü 4 κουταλιές σκόνη στιγμιαίου καφέ
ü 4 κουταλιές σιρόπι γλυκόζης
ü 200 γραμμ. κουβερτούρα
ü 180 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
ü 1 φλυτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
για την επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα και ζάχαρη άχνη ή λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση Great Freaky Chefs
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ σε μπέν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το σιρόπι γλυκόζης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας τις σοκολάτες κομμένες σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν και το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο χωριστά μέχρι να αφρατέψει, να γίνει κρεμώδες και να αυξηθεί αισθητά ο όγκος του. Το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Χτυπάμε το νέο μείγμα ελαφρά και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Αφού γίνει και αυτό, πλάθουμε μπαλάκια ή δίνουμε το σχήμα που θέλουμε
Για την διπλή επικάυψη της σοκολάτας:
Βουτάμε τα μπαλάκια σε λειωμένη κουβερτούρα και όταν στερεοποιηθεί τα βουτάμε σε λειωμένη λευκή σοκολάτα.
Εναλλακτικά, μπορούμε μετά την πρώτη στρώση να ραντίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Για περίπου 30 κομμάτια Great Freaky Chefs
ü 135 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
ü 3 κουταλιές ζάχαρη
ü 1/3 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
ü 1 δόση βανίλια
ü ½ φλυτζάνι και 1 κουταλιά καλό βούτυρο
ü 3 κουταλιές ρούμι
ü 75 γραμμ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
ü λίγο κακάο σκόνη
ü ελάχιστο αλάτι
για την επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα και ζάχαρη άχνη ή λευκή σοκολάτα. Μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε ποσότητες με διαφορετική επικάλυψη
Εκτέλεση Great Freaky Chefs
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι ζάχαρης και αλατιού, χωρίς όμως να βράσει η κρέμα.
Λειώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί και τις προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Λειώνουμε το βούτυρο ώστε να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το βούτυρο έως ότου γίνει το μείγμα ομειογενές. Το αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες, και στην συνέχεια σχηματίζουμε τα τρουφάκια.
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να σφίξουν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Λειώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και με ένα μικρό πινέλο «βάφουμε» τα τρουφάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν από ένα μικρό στρώμα κουβερτούρας.
Στην συνέχεια τυλίγουμε τα τρουφάκια, σε ένα στρώμα από σκόνη κακάο.
Διατηρούνται στο ψυγείο κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος
Good Luck Freaky Chefs
Σεμινάρια μαγειρικής
Δεν ξέρω για εσάς αλλά σ’ εμάς θα άρεσε πολύ να μας προσφέρουν ως δώρο σεμινάρια μαγειρικής (το ακούτε εκεί έξω?).
Μια νέα τάση που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, τα σεμινάρια μαγειρικής αποτελούν ένα υπέροχο δώρο εμπειρίας για τους αγαπημένους σας foodies. Θα σας κοστίσουν κάτι παραπάνω, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο παραλήπτης θα το ευχαριστηθεί!
Ενδιαφέροντα σεμινάρια πραγματοποιούνται από το Στέλιο Παρλιάρο στο καινούριο του εργαστήριο στην οδό Τσόχα, για τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, αλλά και από τον πολύ καλό και μεταδοτικό Αλέξανδρο Παπανδρέου στο δικό του εργαστήριο στην Αγία Παρασκευή, από το Cook Shop, από τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και πολλούς άλλους. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας!
Ενα επιπλέον σχόλιο. Για τον αρωματισμό του χώρου μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα από πορτοκάλι & κανέλα που προτείνει η φίλη μας η Βιβή και θα το βρείτε στο
Θέλω ένα breakfast basket! Ποιός καλός άνθρωπος θα μου το κάνει δώρο;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή