Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Banana Cake

Περιγραφή πιάτου
Ένα πολύ γευστικό, ζουμερό και διαφορετικό cake που πρότεινε η συνάδελφος Χαρά και δοκιμάσαμε. Η συνταγή έρχεται από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και με λιγότερο από 20’ προετοιμάσια, το cake μας ήταν έτοιμο και απόλυτα επιτυχημένο! Ιδανικό για πρωινό, αλλά και για απογευματινό τσάι ή καφέ! Το διαφορετικό με αυτό το cake είναι ότι είναι από αυτά τα cakes τα αναποδογυριστά, δηλ. στον πάτο της φόρμας θα βάλουμε μια ωραία καραμέλα με μπανάνες που θα τη βρούμε στο πάνω μέρος όταν θα είναι απολύτως έτοιμο.


Υλικά για 8-10 μερίδες

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
Για το Cake:
  • 125 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ
  • ¾ φλ. Τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά
  • 1 και ¾ κούπας αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (Δεν μας ενδιαφέρει το σχήμα ακριβώς)
  • ¾ φλ. Τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα ή αν δεν σας αρέσει να τα βρίσκετε μέσα στο γλυκό, αλεσμένα
  • ¾ φλ. Τσαγιού chocolate chips
Για την επικάλυψη καραμέλας/μπανάνας:
  • 1/3 φλ. Τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μπανάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε ροδέλες λεπτές
Για να το εκτελέσετε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC πάνω-κάτω.

Επικάλυψη καραμέλας/μπανάνας:
Ετοιμάζουμε μια φόρμα για cake – αν έχετε μακρόστενη βγαίνει ωραίο.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν για 2 λεπτά και απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα. Τοποθετούμε από πάνω τις μπανάνες σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.

Cake:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και τις βανίλιες αφού προηγουμένως τα έχουμε κοσκινίσει! Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα καρύδια, τις μπανάνες και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πλέον με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45’ έως ότου ροδίσει. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε, ώστε η επικάλυψη καραμέλας να έρθει από πάνω.

Tip1: Είναι σημαντικό να κοσκινίσετε το αλεύρι, λέει η κα Μπαρμπαρίγου γιατί κάνει το cake πιο αφράτο
Tip 2: Τα υλικά είναι καλό να βρίσκονται όλα σε θερμοκρασία δωματίου

Good luck freaky chefs!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...