Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Oreo Cheese Cake



Freaky Chefs, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήτανε τρομερά δημιουργικό, οφείλω να ομολογήσω. Αφορμή το κοριτσίστικο tea party της φίλης Βιβής και το γεγονός ότι πήγα στο super market για γάλα, και το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα πακέτο oreo cookies. Τυχαίο, δεν νομίζω. Εκλαμψη Freaky Chefs και αποφάσισα να πειραματιστώ με ένα oreo cheesecake. Αγόρασα λοιπόν 4 πακέτα oreos (1 για το cheesecake, 1 πακέτο για back up & 2 για άλλες χρήσεις) – δεν χρειάζεται να επεκταθώ – όλοι καταλαβαίνετε τις λοιπές χρήσεις.  


Αρχισα λοιπόν την δημιουργική μαγειρική. Αντί για digestive θα βάλω oreos, σκέφτηκα & μέσα στο μείγμα θα προσθέσω oreos και θα βγεί το oreo cheesecake. Επικοινώνησα λοιπόν, με τον άλλο freaky chef, μου έδωσε τα κατάλληλα tips και ξεκίνησα.

Ο Χρόνος Προετοιμασίας είναι 15΄ - Not bad

Υλικά για 8-10 μερίδες

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
Για την βάση
ü      1 πακέτο oreos – μεγάλο
ü      ¼ του πακέτου βούτυρου
Λιώνουμε το βούτυρο, και τρίβουμε τα μπισκότα στο multi. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά και τα στρώνουμε στην βάση του ταψιού


Για την Κρέμα:
ü      1 πακέτο Philadelphia Cream Cheese
ü      1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ü      1/3 φλ. Καφέ λεμόνι




                            
                            
Χτυπάμε το cream cheese με το ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι. Προσοχή στο λεμόνι γιατί μπορεί να κόψει freaky chefs.
Στην κρέμα μέσα, μπορείτε να προσθέσετε, σπασμένα μπισκότα oreo. Η γεύση είναι εκπληκτική και να προσθέσετε κάποια από πάνω για το deco και την γεύση φυσικά.
Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Μπορείτε, να προσθέσετε και σιρόπι σοκολάτας
Τέλος όλα έτσι απλά και γρήγορα
Good luck freaky chefs!

1 σχόλιο:

  1. Αν και είμαι φανατική λάτρης του παραδοσιακού cheese cake η παραλλαγή με τα oreo είναι πολύ νόστιμη! Σωστά μαντέψατε, είμαι η "φίλη Βιβή" που είχα την τύχη να μείνει στο ψυγείο μου το υπόλοιπο γλυκό, που δεν καταναλώθηκε στο γυναικείο σουαρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...