Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πάπια με πορτοκάλι


 
Περιγραφή πιάτου
Όχι δεν είναι κινέζικο. Είναι εναλλακτικό πιάτο για όσους δεν συμπαθούν τη γαλοπούλα, όπως εγώ για παράδειγμα.


Υλικά 
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
  • 1 πάπια κατεψυγμένη 2 kg περίπου. Μπορείτε να την αγοράσετε σε οποιοδήποτε supermarket
  • 7-8 κουταλιές της σούπας λάδι ή με το μάτι να γεμίσει ο πάτος της κατσαρόλας
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 2 πορτοκάλια & 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι quantro (εναλλακτικά και Gran Marnier)
  • αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη
  • 1 – 1.5 κουταλάκι corn flour
Για να το εκτελέσετε:
Ροδίζουμε ολόκληρη την πάπια στο λάδι και το ζουμάκι που θα βγεί το κρατάμε στην άκρη. Είναι λιπαρό το παπάκι και βγάζει αρκετό λίπος.
Στην συνέχεια, αφαιρούμε το λίπος από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια & τα καρότα ώστε να τσιγαριστούν μαζί με το αλάτι & πιπέρι. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ή και περισσότερο αν χρειαστεί, και αφήνουμε την πάπια να σιγοβράσει για 1-1.5 h
Αφού βράσει το παπάκι το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού & πορτοκαλιού, και το ξύσμα από τα 2 πορτκάλια, λίγη ζάχαρη και το λίπος που έχουμε κρατήσει.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το corn flour. Καλό είναι προηγουμένως να το έχουμε διαλύσει σε φλιτζανάκι του καφέ για να μην σβολιάσει.

Τεμαχίζουμε το πλέον βρασμένο παπάκι σε κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μέχρι να πάρει μία βράση σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...