Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Cream of mushroom (ή αλλιώς βελουτέ μανιταριών)

Περιγραφή πιάτου
Δοκιμάστε τη και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους (και όχι από γιαούρτια). Η συνταγή, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι από βιβλίο της Αλεξίας Αλεξιάδου

Υλικά για 6 άτομα

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
  • 200 γρ. άγρια μανιτάρια chanterelles ή πλευρότους
  • 300 γρ. άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
  • 35 γρ. πορτσίνι (προαιρετικά)
  • 1/3 κούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κότας (αν έχετε σπιτικό ακόμα καλύτερα!)
  • 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές κρύο βούτυρο σε κομματάκια
Για να το εκτελέσετε:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (με νωπό χαρτί κουζίνας) – αν χρησιμοποιήσετε και πορτσίνι θα πρέπει να τα μουλιάσετε για 20’ περίπου σε κρασί. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδια, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν (όχι στο τέρμα της θερμοκρασίας!). Ρίχνουμε τα μανιτάρια (εκτός από τα πορτσίνι) και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα πορτσίνι με το κρασί και βράζουμε λίγο ακόμα με την κατσαρόλα ανοιχτή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι , καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για μισή ώρα (ξέρω, θα πείτε πολύ άνοιξε-κλείσε τις κατσαρόλες, αλλά πραγματικά αξίζει)!
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Τη μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα επάνω στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά ώστε να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στη σούπα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Θα σας μείνει αξέχαστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...