Περιγραφή πιάτου
Πολίτικο φαγητό μιας και μιλάμε για την Πόλη την αγαπημένη. Το Χουνκιάρ Μπεγιεντί είναι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και μπορείτε από τώρα να γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά για 4-6 άτομα
Πολίτικο φαγητό μιας και μιλάμε για την Πόλη την αγαπημένη. Το Χουνκιάρ Μπεγιεντί είναι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και μπορείτε από τώρα να γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά για 4-6 άτομα
Η συνταγή για το κοκκινιστό είναι από το νηστικό αρκούδι - η συνταγή για τον πουρέ μελιτζάνας από τη μανούλα που έχει ρίζες από την Πόλη.
Για το κοκκινιστό
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
- 1- 1.200 μοσχάρι κιλότο ή αρνί
- 4-5 ντομάτες
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- λίγο νεράκι
Για να το εκτελέσετε:
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά, τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει το κρέας, το βγάζουμε στην άκρη και στη θέση του βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ώσπου να μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε για μερικά λεπτά το φαγητό να σοταριστεί. Ρίχνουμε νερό, περιμένουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για μία ώρα. Όταν είναι έτοιμο, το πασπαλίζουμε για το φινάλε με λίγη ρίγανη.
Για τον πουρέ μελιτζάνας
Για τον πουρέ μελιτζάνας
Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
· 5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
· 1 lt γάλα φρέσκο
· 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
· 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 250 gr γραβιέρα Μυτιλήνης
· Αλάτι, πιπέρι
· Τριμμένο μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού
Για να το εκτελέσετε:
Βάζουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου μέχρι να μαυρίσουν.
Αφού έχουμε βάλει τις μελιτζάνες να γίνονται, ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να σπάσει λίγο η κρυάδα.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, και πρσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μην σβολιάσει. Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Είναι λίγο κουραστικό – Υπομονή. Στην συνέχεια το βάζουμε πάλι στην φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε στο τέλος το μοσχοκάρυδο.
Μόλις βγούν οι μελιτζάνες από τον φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε. Είναι αρκετά εύκολο και ας έχει λίγο ατσαλιά. Στην συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μίξερ.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες στην κρέμα και προσθέτουμε την γραβιέρα και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε
Good Luck Freaky Chefs!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ