Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ραβανί

Από τη μανούλα και αυτό για την πολίτικη κουζίνα
Προσοχή μόνο για όσους δεν έχουν χοληστερίνη

Great Freaky Chefs θα χρειαστείτε:
10 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 κ. σούπας αλεύρι κοφτές
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
½ kg σιμιγδάλι ψιλό

Για να το εκτελέσετε:
Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το βάζουμε σε ένα ταψί Νο 36 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σιρόπι
1 ½ κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
½ λεμόνι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά με το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.

Όταν κρυώσει λίγο το ραβανί και λίγο το σιρόπι το ρίχνουμε ξεκινώντας από την άκρη προς το κέντρο.

Σερβίρετε εξαιρετικά με παγωτό καϊμάκι

Good Luck Freaky Chefs!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...